Deja Vu


Hade en photo session med Stephanie idag och här är en bild som jag testredigerade lite fort. Bilderna blev grymma, ni kommer få se så småningom!

Cheap beauty tips

Hej allihopa! Vad kul att se att statistiken stiger mer och mer för varje dag! Somnade riktigt tidigt igår, tror det var runt nio eller något, brukar somna runt ett eller till och med tre på natten. Men har ju som sagt åkt på en förkylning så behövde nog vila ut mig lite. Gick upp 05:50 som vanligt för att köra dagliga racet till jobbet. Efter jag slutade så har jag bara tagit det lungt och kollat på lite på youtube. Jag har tänkt lite på vad som vore intressant att lägga ut på bloggen, jag önskar jag hade fotograferat lite mer så jag kunde lägga ut det men har inte rört kameran på länge så har tyvärr inte så mycket att blogga om. Dock så tänkte jag att jag skulle dela med mig av lite "smink tips", åter så klyschigt men jag tänkte faktiskt dela med mig av lite tips som faktiskt har gjort att jag har sparat ganska stora slantar i plånboken. 
 
Mitt första (och allra bästa tips) är, setting powder som det så fint heter på engelska. Detta har blivit en stor grej hos de flesta makeup gurus och även jag föll för det när jag började sminka. Mitt favoritpuder var Laura mercier pudret, dock är det väldigt dyrt och det kostade ju att använda det kan man väl säga. Kostar runt 400kr och är väldigt dyrt för ett puder i mina ögon. Jag började kolla upp billigare dupes och hittade ett puder som var riktigt bra och snarlikt Laura mercier pudret. Lumene sheer finish loose powder är ett bra alternativ till de som vill spara en slant. Lumene pudret kostar runt 155kr och är minst lika bra som deras dyra kompis. En kväll satt jag och kollade runt lite på youtube och sminkvideos och såg att några hade använt babypuder som puder för baking och för resten av ansiktet. Min första tanke var att det hela var jätteoklart och konstigt men resultatet var precis som med vilket puder som helst. När jag var och handlade nästa gång så köpte jag med ett babypuder bara för att testa och jag gick ju typ i chock av resultatet. Det såg så bra ut och speciellt jag som har otroligt oljig hy var det perfekt för. Babypudret sög upp de minsta lilla oljefläckarna i huden som jag hade och sminkningen blev flawless, pudret satt också hela dagen. Det enda lilla minus som jag måste ge det var att det är ju babypuder är vitt och man blir lite ljusare än vanligt i huden, detta kan man jobba upp genom att lägga lite bronzer i ansiktet och jobbet är gjort liksom. Babypudret jag köpte var Dialon kroppspuder som kostar runt 25kr. Otroligt värt och fungerar jättebra!
 
Mitt andra tips är, contouring paletter. Jag har länge vart en fangirl av Anastasia Beverly Hills Contouring kit (puder). Men samma i denna veva är att det blir väldigt dyrt då den kostar närmare 600kr. Jag har testat många olika contouring kit och inget har kommit i närheten av deras kit. Men när jag i sommras gick in på Sephora i Göteborg så tipsade Maja mig om att testa Too Faced Cocoa Contour Palette. Jag var lite skeptisk i början men denna palett är så bra! Lätt lika bra som Anastasias. Ett stort plus är att Too Faced palett doftar otroligt gott, den doftar ljuvligt av choklad och lägger sig jättefint på ansiktet. Denna kostar bara 375kr. En ännu billigare variant är NYX Highlight & Contour Pro Palette. Denna är också väldigt bra och det jag gillar med denna är att tonerna i contouring färgerna är väldigt kalla vilket passar en bra skugga. Denna palett kostar cirka 249kr. 
 
Det var väl det som jag hade att dela med mig just nu, men skulle det vara så att ni vill ha flera så kan jag absolut dela med mig av fler tips, har nämligen några på lager då jag älskar smink och har under åren hittat flera smarta och billigare produkter än de dyrare sminkprodukterna som ligger bland sminktopparna. Ha det bäst så hörs vi!
 
 

Fire and desire

Gjorde en sminkning här om dagen, har nämligen köp en ny ögonskuggspalett och jag går bananas med den varje gång jag skall sminka mig, den är så otroligt vacker. Anastasia Beverly Hills och deras superfina modern renaissance palett.