2016.03.18

Hej på er! Hur skönt är det inte att det är fredag, sol och vår? Jag tycker det är så himla skönt och tackar gudarna för att våren äntligen kom! Jag ser fram emot helgen riktigt mycket, har massa planer och det känns bra att spendera en helg hemma i skövde för första gången på länge. Har ju de senaste varit väldigt mycket i Skene, så det är skönt med lite omväxling. I kväll skall jag och Benita och Amanda kolla fotboll (alltså jag är totalt ointresserad av det så vet inte varför jag ska med men benita tvingade mig), senare skall jag träffa Melina och bara sitta och snacka och ha det mysigt. Imorgon, på kvällen blir det bowling, tycker det är riktigt roligt att bowla så det blir nog kul! På måndag har jag tänkt att jag skall börja stenhårt med träningen och dieten, får små svackor hela tiden men nu jävlar skall jag komma igång på riktigt igen!
 
Förövrigt så satt jag och läste lite bloggar och kom in på Moamurderess blogg, där hade hon skrivit ett inlägg ang påskfjädrar och hur illa djuren behandlas och här om dagen såg jag en video på facebook, fick så ont i själen när jag såg videon. Det var en video som visade hur människor i centralamerica färgade små kycklingar. De kastade, hällde färg och behandlade djuren som smuts helt enkelt. Alltså så hemskt! Förstår verkligen inte hur man kan behandla djur som luft? Och tillbaka med detta med påskfjädrar, jag har hela livet trott att fjädrarna kommer från avlidna djur, men vissa kommer från levande??? Alltså VA. Att plocka fjädrar från en fågel är som att flå. Uttdrag från Djurensrätt: "Fjädrarna som används i påskris kan komma från fåglar på två sätt. Antingen plockas de från levande djur eller så är det en biprodukt från slakt. Många av fåglarna har slaktas utomlands som i USA eller i Kina. Kalkonindustrin medför ett stort lidande för djuren som föds upp och slaktas. Fåglarna utsätts för aggressiv avel så att de bli så pass stora att de inte kan föröka sig själva utan måste insemineras. De lever ofta inomhus samt lider av fot- och benskador på grund av miljön och för att de har så tunga kroppar." (taget från moas blogg)
 
Från aftonbladet: "2009 stoppades försäljningen av påskfjädrar i flera butikskedjor efter larm om djurplågeri när dun och fjäder rycktes från levande fåglar. Det var TV4:s program Kalla fakta som avslöjade omfattande djurplågeri bland dunproducenter i Polen, Ungern och Kina."  Från DN: "Av ett 40-tal producenter i länderna som kontaktats av Kalla fakta svarade 90 procent att de plockade dun från levande gäss."  Ne jag tycker bara det är sjukt. Djur för mig är värda precis som oss, de har själ, känner känslor, empati och hur kan man behandla djur så illa när man vet att de också känner känslor. Jag skippar iallafall påskfjädrar for fucking life. 
 
 

Innan du kommenterar
• Bilder samt text är min/mina om inte annat anges.
• Spam eller liknande tas bort direkt.
• Jag gör min bloggdesign helt själv.
• Jag fotograferar med Canon eos 5D Mark II.

Kontakt ellen.arvidsson@hotmail.com

Med detta i åtanke är du jätte välkommen att kommentera!Namn:
kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback