i won't cry for you my lashes are too expensive

 

make up freak

Bästa löspudret i hela universum. Nej, men det bästa jag har prövat, och jag har testat många. Superbra att använda till "baking" under ögonen eller liknande! Pudret är gjort på franskt cashmerepuder vilket gör att det känns superlent mot huden.
 
Inskaffade mig även lite nya sminkborstar, bland annat ett set från Morphe samt en borste från real techniques. 
 
Eyeprimer är något som jag har behövt inskaffa mig länge, denna gången blev det macs paint pot i färgen soft ochre. Vilket egentligen är en ögonskugga men är perfekt att använda som primer och för att ögonskuggorna inte ska lägga sig i linjer i ögonlocket.
 
De vackraste fransarna jag någonsin sett. De är fransar som är gjorda på minkhår (inga djur blev skadade, läs mer på deras hemsida). De är så täta, långa och så fina. De är som ögonfransarnas Rolls Royce.
 
En supermatt läppfärg som är lilagrå (syns bra när man har svartvita bilder men skit sak samma), från Gerard Cosmetic och är hur bra som helst, sitter sjukt länge och går inte av när man dricker eller liknande. 
 
Haha, Nivea Men aftershave balm är nog den bästa primern till ansiktet som jag någonsin testat. Alltså den är helt underbar. Ni som följer Nikkietutorials vet att hon använder sig av denna och den är som en gåva från gudarna! Den luktar lite maskulint, obivisly men det doftar inte senare när man lägger smink över. 
 
 

this years big achievement

"It always seems impossible until it is done". Detta quote sammanfattar nästan hela mitt 2015. Alltså detta året har jag gått ur gymnasiumet, tagit studenten, klivit ut i vuxenlivet på riktigt. Ett tag trodde jag aldrig att jag skulle komma ur skolan, allt kändes så otroligt mycket och man var så skoltrött att man så många gånger bara ville ge upp. Att ge sig fan på att det ska gå gör så mycket. Jag kommer ihåg när man stod där och väntade på att "springa ut" ur arenan på studentdagen alla tankarna som cirkulerade runt i huvudet, alla förväntningar, all lycka. Det jag mest kände var att jag klarade det. JAG KLARADE DET. Jag gick ut med bra betyg, hade flera A i betyg men för mig var det verkligen inte det som betydde något. Det som betydde något för mig var att jag stod där i arenan och var stolt och kände fan vad bra att jag lyckades. Efter alla dagar man stannade kvar i skolan i flera timmar för att tillexempel göra klart sitt gymnasiumarbete eller alla gånger man har hetspluggat dagen innan provet eller inlämingen. Det kändes så bra att stå där och känna att det var värt det. All energi och allt man har kämpat var värt det. För så lycklig och glad man var just den studen och att man kände en sådan lättnad visade verkligen att det var värt det. 
 
För många var studenten deras big achievement, men för mig var det något annat. Visst var studenten också ett achievement men inte alls på samma sätt. Min största bedrift detta året var verkligen att jag lyckades gå ned 30 kilo. (läs mitt första inlägg om min resa, här) Alltså jag vet att många bara säger och tycker att "det är väl bara att gå ut och springa, äta rätt, äta mindre" jo visst, det är det. Det är den enkla biten. Alla kan äta mindre, alla kan äta rätt och alla kan börja motionera. Det var inte det som var det svåra. Det som var svårt var att ändra vanorna. Att inse. Att förstå. Som många andra, inklusive jag tröstade jag mig med mat. Det var liksom en comfort zone på något konstigt sätt. (Ni som inte har varit där förstår säkert inte men många förstår nog vad jag menar). Sen var jag även fast i ett sorts "missbruk" jag hade ett sånt stort sockerberoende och matberoende överlag att jag tillslut blev rädd för mig själv. Jag insåg ju att jag var tvungen att göra något åt det. Men det svåra med hela saken var missbruket. Alltså det låter säker väldigt konstigt för er som inte varit där men det jobbiga med att vara beroende av något så mycket är att det är så lätt att falla tillbaka. Det var det jobbiga med hela processen. Man kan jämföra det med alkoholmissbruk, det är inte så enkelt att sluta, men ger man sig fan på det så går det. Men en alkolist skulle aldrig bara kunna ta ett glas vin eller dricka en öl (eller inte många iallafall) för tillslut skulle ett glas vin bli till en flaska och en öl bli till 5. Och det är samma med det missbruket som jag hade. Jag kunde inte unna mig en bit pizza eller någon godisbit för då skulle jag inte kunna sluta, jag skulle alltid vilja ha mer. Det var det som var jobbigt att förändra. Idag kan jag unna mig för jag inser att fan, det måste man också kunna någon gång. Även fast jag hade gått ned 30 kilo så såg jag fortfarande den "stora" Ellen i spegeln när jag kollade vilket gjorde kaos i huvudet. Människor kom fram till mig och sa saker som "Wow vad du har gått ned" och liknande men jag såg inte riktigt det. Dock ju mer tiden gick insåg även jag ju vilken skillnad det var och är. I början gick det så fort och jag hann väl inte riktigt få in det. 
 
Året 2015har jag jobbat så mycket med mig själv. Jag har lärt känna mig själv mycket bättre än vad jag innan har gjort. Jag har insett att livet är jävligt jobbigt ibland och att man har sina ned och uppgångar, det gäller bara att komma på banan igen och ge fan i att det ska gå. Detta året har jag blivit till en ny människa. Jag har lärt mig vad ordet lagom betyder. Jag har kommit ur ett missbruk och jag har blivit min egen inspiration på ett sätt. Jag är inte klar med min resa, jag har mycket kvar men har kommit längre än hälften, det viktigaste är iallafall jag har tagit det första steget mot mitt hälsosamma liv. Jag vill kunna inspirera andra som är i samma sitts som jag så många gånger varit i. Det är bara att ta det första steget, när du har tagit det kommer det att gå. Det kommer inte bli enkelt, livet är fullt av utmaningar men det gäller att ha kul och inse att man gör det för sig själv och ingen annan. Du gör det för dig. Du kämpar för dig och din hälsa. "It always seems impossible until it is done" så många gånger som jag "börjat" på mitt nya liv och senare slutat för jag har tyckt att det är omöjligt. Aldrig att jag skulle kunna gå ned i vikt eller börja bli hälsosam. Aldrig. Men det går! Det går verkligen. Det som man skall ha i bakhuvudet är att det tar tid, men ger man det tiden som man annars bara struntar i så gör det så himla mycket. Jag vet att det kanske låter som jag tror att jag har blivit värsta fitness och att det låter som att jag har gått ned sååå mycket men jag vet att jag inte är tiny för jag anses fortfarande som stor, men det är inget mot vad jag var innan jag började min resa. Jag har kommit långt men ska komma längre med min resa. Det är ändå en stor skillnad, som exempel innan jag började min resa hade jag storlek 52-54 och 3XL på både jeans och toppar, det gjorde ont i mig att hela tiden behöva leta kläder på "plus size" avdelningen eftersom inget annat i princip passade mig. Idag har jag storlek 42-44 på jeans samt M-L på toppar. Det är alltså en storleksminskning på 8 storlekar. (gick även ned nästan två storlekar på skor, vilket inte var lika roligt eftersom jag hade så många skor jag älskade som jag inte längre kunde använda haha)
 
2016 kommer jag att satsa på att nå mitt mål. Jag har satt upp ett mål att försöka gå ned 20 kilo tills mars-maj. Men för mig är det absolut ingen brådksa. Bara jag når mitt mål så är jag nöjd. Men det gäller som sagt att ge det tid. Tid är nyckeln och tålamod förstås. Jag har haft ett uppehåll länge och ätit lite onyttit emellanåt men vägt upp det hela med att äta nyttigt överlag. Och fan, man får ju inte glömma bort av att leva och vi är alla mänskliga och vi är inte perfekta. Jag har haft min lilla svacka och gått upp 4 kilo och emellanåt gått ned 2 kilo så jag pendlat upp och ned under denna perioden. Har iallafall gjort upp mitt nya mål och efter nyår ska jag ta tag i allt igen. Jag ska börja om. Precis som jag gjorde i Mars 2015. Ska bli så roligt att kolla tillbaka på detta inlägget i mars-maj 2016 då jag HOPPAS att jag har nått mitt mål. (Vore lite pinsamt om jag inte alls började och står still där jag står nu i mars 2016 också men det skall jag se till att jag absolut inte gör). Men som en avslutning på detta långa inlägg så vet jag att vi alla människor jobbar med olika resor, vare sig om det är en personlig resa som min eller om det är en karriärsmässig resa eller något annat så tycker jag vi alla skall klappa oss på axeln och INSE och FÖRSTÅ att det är en stor prestation vi alla går genom. Och om man är fast in en svacka eller har en dålig period så går det över. Vi är alla mänskliga och vi är inte perfekta, långt ifrån, men det är viktigt att inse det och förstå att alla kan inte prestera på topp hela tiden. Och en sak, jag skall aldrig behöva definieras i jämförelse med min vikt, storlek eller utseende. Jag är Ellen, inget annat. Jag är Ellen.
 
» Jag tycker att du som läser detta skall tänka efter vad just du har lyckats med 2015 och inse det är en stor prestation. Även fast vi alla går genom olika saker så är vi fortfarande kämpar på olika sätt. Ge dig själv en klapp på axeln för det är du värd. Och se till att 2016 blir ditt år.

 
Men detta är iallafall lite bilder från min resa hittills. Och det är dags att verkligen köra igen, är så taggad på det nya året, nya möjligheter och nya utmaningar. Nu kör vi! (Sista bilden är från halloween så ni inte tror att jag går runt meden krona på huvudet dagligen haha).